aanbouw

veenendaal

|

aanbouw veenendaal

Een bestaande woning uitbouwen voor extra leefruimte op de begane grond


Een nieuwe klant belde met de vraag of we konden helpen bij het uitbouwen van haar woning. Het ging om een jonge vrouw met kinderen die graag extra ruimte wilde creëren op de begane grond. Bij een eerste kennismaking werd al snel duidelijk dat er achter het huis niet veel ruimte was. Een aanbouw aan de achterzijde zou teveel van de tuin afsnoepen. Maar naast de woning, op de oprit, was wel voldoende plek voor een aanbouw. De klant had daarom bedacht dat de uitbouw aan de kopse kant van de woning moest komen. Maar behalve die tamelijk brede opdracht - ‘uitbouw zijkant woning’ – was eigenlijk nog weinig duidelijk.
Wat voor aanbouw? Vorm, stijl en indeling.

Omdat wij naast bouwen ook graag adviseren, zijn we dit traject met veel vertrouwen in gegaan. In principe was alles nog open. We hebben gesproken over de grootte en de precieze plek van de uitbouw, de aansluiting op de bestaande woning, de stijl van de kozijnen, de kleur van de stenen en natuurlijk de indeling van de uitbouw. Uiteindelijk zijn we overeengekomen dat de aanbouw drie meter van de voorgevel zou terugwijken en dat de nieuwe voordeur in de gevel van de uitbouw moest komen. Natuurlijk hebben we ons goed geïnformeerd bij de gemeente en daar vastgesteld dat ons plan gezien de maatvoering vergunningsvrij zou zijn. Ook zijn we samen met de bewoonster met de buren gaan praten, juist omdat je met vroeg overleg veel gedoe achteraf kunt voorkomen.De klant is heel tevreden met haar mooie lichte keuken en de flinke extra woonruimte aan de zijkant van haar huis. Haar woning kreeg de flinke aanbouw die zij wenste, met behoud van de gehele achtertuin.

Onze bouwspecialisten hebben het complete traject van de uitbouw verzorgd. Het grondwerk, de fundering, stellen, metselen van de binnenmuren die de balklaag dragen, buitenmuren met spouwisolatie en tot slot het platte dak aanbrengen. Aansluitend hebben we ook de complete inrichting uitgevoerd. Van de vloer met Franse ‘galets’ (riviersteentjes) tot en met de bouw van de door de klant gekozen en aangeschafte IKEA-keuken.

En dan merk je hoe handig het is als je het totale aanbouw-project in één hand houdt. Wij wisten ruim voor de start van de bouw bijvoorbeeld al precies waar de keuken zou komen en hoe de indeling zou zijn. Zo konden we dus alle aan- en afvoerleidingen precies op de juiste plekken in de vloer verwerken, voor vlotte installatie en strakke afwerking van de keuken inclusief kastjes, ‘kookeiland’, werkbladen en apparatuur.


Uitbouw geslaagd, klant tevreden

Wij hebben de uitbouw aan de zijkant van deze woning met veel plezier ontworpen, gebouwd en ingericht. De klant is ook heel tevreden met haar mooie lichte keuken en de flinke extra woonruimte aan de zijkant van haar huis. Haar woning kreeg de flinke aanbouw die zij wenste, met behoud van de gehele achtertuin.

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan