Slim uitbouwen

Dakopbouw

|

Huis opbouwen of optoppen

Een extra verdieping bouwen
voor meer woonruimteAls u meer woonruimte nodig hebt, is uw huis opbouwen een uitstekend alternatief voor het uitbouwen of aanbouwen van extra vertrekken. Een extra verdieping bouwen bovenop uw bestaande woning (optoppen) kan een verdubbeling van uw woonoppervlak opleveren. Of zelfs méér. En dat terwijl de prijs van een verdieping bijbouwen vergelijkbaar of zelf lager is dan de prijs voor een uitbouw of bijgebouw op de begane grond.

Huis opbouwen of optopping woning


We lezen en horen de laatste tijd steeds vaker berichten over huizen optoppen: het opbouwen van verdiepingen op bestaande woningen of flatgebouwen. De stijgende populariteit van het optoppen van huizen heeft alles te maken met de schaarste op de woningmarkt. Veel mensen zijn - bijvoorbeeld wegens gezinsuitbreiding - op zoek naar een grotere woning. Of hun grotere kinderen willen graag eigen woonruimte en ontdekken dat er weinig of niets beschikbaar is. Als je dan ook nog onvoldoende ruimte hebt om op de begane grond extra kamers aan te bouwen, blijft er maar één optie over…

.

“Dan liever de lucht in!”


Bij Gelderse Bouwmeesters zeggen we wel: “De lucht is ontzettend hoog.”
Het is zo, je kunt om je heen kijken en bijbouwen, maar je kunt ook naar
boven kijken en opbouwen. Het grote voordeel van het bouwen van een extra
verdieping op uw woning is dat u niet hoeft in te leveren op uw buitenruimte,
​​​​​​​u spaart uw tuin of terras. Maar er zijn meer voordelen aan het optoppen...

Verduurzamen met een extra verdiepingStel, u hebt nu een huis met een zolderverdieping die u graag wilt verbouwen tot woonruimte. Dan kunt u natuurlijk gaan werken met dakkapellen of dakramen. Maar u kunt ook overwegen om de kap geheel een stuk te verhogen. Wij kunnen voor u een echte extra verdieping bouwen. Met als bijkomend voordeel dat we dan meteen het plafond van de verdieping eronder goed isoleren en ook de nieuwe verdieping voorzien van de modernste isolatiemiddelen. En misschien wilt u meteen zonnepanelen integreren in het nieuwe dak? Zo levert een extra verdieping niet per se extra stookkosten op. Sterker, ondanks het extra woonoppervlak zullen vaak uw energiekosten dalen.

Optoppen voor top-uitzicht

​​​​​​In veel gevallen krijgt u met een extra verdieping opbouwen ook extra uitzicht. In onze waterrijke omgeving zijn veel woningen achter dijken gebouwd. Dan kun je een schuur verbouwen tot woonruimte, maar je kunt ook een tweede verdieping opbouwen. Een verdieping waar je over de toppen van de bomen heen de polder in kunt kijken, of zelfs over de dijk het water kunt zien. Zo levert de optopping van uw woning ook een top-uitzicht op. Bent u benieuwd naar gerealiseerde projecten met dakopbouw?

Vergunning voor het opbouwen


Het optoppen van een woning is niet overal toegestaan, al blijken steeds meer gemeenten verrassend flexibel. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de krappe woningmarkt en met de wens zo veel mogelijk groen te behouden. Het voordeel van een extra verdieping is immers dat we er geen extra bebouwd oppervlak toevoegen. De ‘bouwvlek’ van uw woning blijft identiek. Het beste kunt u vooraf even informeren wat de regels zijn. Mocht de gemeente vervolgens om tekeningen of andere informatie vragen, dan ondersteunen wij u graag bij het aanvragen van een vergunning.

Kosten voor een woning optoppen


De prijs voor het bouwen van een extra verdieping op uw woning hangt sterk
af van de huidige situatie. Hebt u een bungalow met alleen een begane
grond en een plat dak of een woning met reeds een 1e verdieping en een
zadeldak? Ook het oppervlak van de optopping is van belang. Wij gaan
meestal uit van een houten opbouw, omdat we rekening moeten houden
met het gewicht. We maken constructieve berekeningen en kunnen
desgewenst ook samenwerken met uw architect. Gezien de vele variabelen is
het lastig om hier een prijs te noemen, maar we maken met alle liefde
​​​​​​​vrijblijvend een offerte voor u.

Snel een verdieping toevoegen met houten opbouw aan huisDe beste manier om een verdieping toe te voegen is met prefab-onderdelen. Dit betekent dat wij op basis van de bouwtekeningen de belangrijkste dragende houten structuurdelen vooraf samenbouwen in onze eigen werkplaats of bij een prefab-partner. Uw houten opbouw wordt vervolgens op een grote oplegger ‘aan huis’ geleverd, waarna we in zeer korte tijd uw nieuwe verdieping opbouwen. Op deze manier voorkomen we dat u te lang uw onderdak moet missen. In verreweg de meeste gevallen gaat tijdens de opbouw van uw extra woonruimte uw dagelijkse leven vrijwel ongestoord door.

Wilt u een tweede of derde
verdieping bijbouwen?


Als u extra woonruimte wilt creëren door uw woning op te toppen, kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden. Omdat wij een modern ambachtelijk bouwbedrijf zijn, blijft onze bijdrage niet beperkt tot standaardoplossingen. Zelfs als uw woning constructief niet geschikt lijkt voor (het gewicht van) een extra verdieping kunnen wij vaak tóch op een veilige manier een extra verdieping bijbouwen.

Wilt u meer inspiratie?

Bekijk ons gratis magazine!


Lees alle details over onze aanpak, service en projecten waar we trots op zijn terug in ons magazine.

Huis opbouwen/optoppen?

Vraag een vrijblijvend
adviesgesprek aan

Wilt u meer woonruimte maar hebt u geen ruimte voor een bijgebouw? Kies dan voor een ‘opgebouw’. Neem contact op met de specialisten in nieuwbouw, verbouwing, aanbouw én opbouw van comfortabele, duurzame woningen: Gelderse Bouwmeesters.