Levensloopbestendig

Thuis ouder worden

|

Voor senioren of gehandicapten

Uw levensloopbestendige woning laten (ver)bouwen? Wij doen het met liefde.


Als u op Funda ‘levensloopbestendige woning’ zoekt, komt u van een koude kermis thuis. U vindt er maar heel weinig levensloopbestendige woningen. Ook woningen die op een achteraf geschikt zijn gemaakt voor senioren zijn schaars. Daarnaast zien we ook vaak dat woningen ‘levensloopbestendig’ genoemd worden terwijl ze het niet echt zijn. Om een woning levensloopbestendig te maken is het niet genoeg om wat extra handgrepen en opstapjes toe te voegen in de badkamer. Of om alleen alle drempels te verwijderen. Je moet met een rolstoel ook probleemloos de draai in de badkamer kunnen maken om onder de douche op een zitje te kunnen schuiven. Want naarmate we ouder worden, zijn we meestal méér dan alleen wat stram en stijf. Als betrokken bouwers vinden wij dat een levensloopbestendige woning ook écht bestand moet zijn tegen alles wat op ons levenspad komt.

Aangepaste woningen voor senioren of gehandicapten


Bij het verbouwen of aanpassen van een levensloopbestendige woning is het de kunst om je steeds te verplaatsen in de bewoners. En op de bewoners in de toekomst. Als je dat slim doet, breng je nu alvast voorzieningen aan waar de opdrachtgever eigenlijk nog geen behoefte aan heeft. Denk aan een voordeuropener met afstandsbediening, of binnendeuren die naar twee kanten openzwaaien. Dat lijkt nu misschien overdreven maar kan later, als de mobiliteit minder wordt, juist heel handig zijn. Terwijl aanpassingen achteraf vaak kostbaar uitpakken.

Levensloop-
bestendige
nieuwbouw


Een aan te bouwen woninguitbreiding of uitbouw is bijna zonder aanvullende kosten levensloopbestendig te bouwen. Je zorgt simpelweg dat alles al op tekening geschikt is voor bewoners met verminderde mobiliteit. Dit vraag wel om de nodige kennis. Wij hebben al diverse uitbouwen en bijgebouwen voor bewoners met verminderde mobiliteit gerealiseerd. Wij kennen de wettelijke vereisten, en hebben uitgebreid met de gebruikers én hun verzorgenden gesproken over hun specifieke behoeften op woon- en zorggebied.

Seniorenwoning of
gehandicaptenwoning


Overigens is een levensloopbestendige woning niet hetzelfde als een woning voor gehandicapten. Woningen die gebouwd zijn voor een bewoner in een rolstoel, of voor bijvoorbeeld iemand met een dwarslaesie, hebben veel ingrijpender aanpassingen nodig. Denk aan verlaagde werkoppervlakken, ruimte voor de rolstoel onder het werkblad in de keuken, eventueel tilvoorzieningen in de slaap- en badkamer en vooral overal voldoende ruimte om er met een flinke (elektrische) rolstoel bij te kunnen.

Bouwen of verbouwen voor levensloopbestendigheid


Wilt u meer weten over levensloopbestendig bouwen of het laten aanpassen van een woning? Als u contact met ons opneemt, gaan wij graag met u in gesprek. Waarbij het fijn is om te weten dat Gelderse Bouwmeesters als professioneel aannemersbedrijf het volledige bouwproject kunnen uitvoeren met onze eigen vakmensen. U vertelt ons wat uw wensen en behoeften zijn, wij geven u gedegen advies en realiseren vervolgens ook uw complete levensloop-bestendige woning. Van A tot Z. Met volle aandacht.

Benieuwd naar onze expertise?

Vraag een vrijblijvend
​​​​​​​adviesgesprek aan