nieuwbouw tuinhuis

amerongen

|

maatwerk in houtbouw

Houtbouw maatwerkproject in Amerongen: Een flink stuk extra huis, achter in de tuin…Altijd interessant: een houtbouw-opdracht voor een klant met een architect in de familie! Dan weet je dat je iets bijzonders kunt gaan maken, met slimme oplossingen en ambachtelijke toepassingen. Tegelijk zit er extra druk op, want een ervaren bouwkundige ziet meteen of onze houtbouw-oplossingen ambachtelijk goed in elkaar steken. Leuke klus dus, dit volledig op maat gemaakte houten tuinhuis. We creëerden extra leefruimte, met onder meer een logeerkamer met eigen badkamer en toilet, een werkplaats/atelier en een veranda/tuinkamer.Het oog van de meester

De vader van onze opdrachtgever is architect. Hij heeft meegedacht over de uitvoering van het houten gebouw achter in de tuin. Samen hebben we de schetsen en de detailtekeningen opgesteld. Voor de vorm en de uitvoering waren de belangrijkste steekwoorden: sober en solide. De tuin kent een voor Nederlandse begrippen flinke helling, dus er moest eerst wat grondwerk verzet worden. Een deel van het gebouw ligt daardoor onder het maaiveld.Een andere bijzonderheid is de vorm. Het gebouwtje volgt aan de achterzijde de erfgrens, die hier een flauwe hoek van circa 110˚ vertoont. Daarmee zijn dus standaardoplossingen – prefab tuinhuizen en veranda’s waarbij alles haaks is – onmogelijk. Tijd voor mooi maatwerk in houtbouw.


Houten gebouw met bescheiden goothoogte

Een andere bijzonderheid van dit breed uitwaaierende gebouw is de beperkte goothoogte aan de achterkant. Uit respect voor de buren die ter plaatse een ‘achterom’ hebben, wilde de opdrachtgever geen indrukwekkende hoge achterwand plaatsen. We hebben de goten aan de achterzijde tot 200cm weten te beperken, zonder restricties voor het gebruik van de binnenruimte. Het dak zelf is begroeid met sedum, een ecologisch verantwoorde dakbedekking die goed is voor de biodiversiteit en bovendien verkoelend werkt.

Veel extra woonruimte organisch ingepast

De vorm van het gebouw en de implantatie van de houtbouw in de tuin zorgen voor een organisch geheel. Na verloop van tijd zal de begroeiing het houten tuinhuis steeds meer ‘verstoppen’. Zoals de foto’s laten zien, levert het nu al een fraai, natuurlijk plaatje op. De klant én zijn vader de architect zijn er bijzonder mee in hun nopjes. We hebben samen een flink stuk extra woon-, werk- en ontspanningsruimte gecreëerd, met respect voor de natuurlijke omgeving, de buren én het milieu.

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan