klanten vertellen

Opheusden

|

Authentiek en modern

Ontzorgd. Vanaf de eerste schets tot de laatste plint.


William en Anne zijn de trotse bewoners van een woning met historie. Voor Anne zeker, want zij is er opgegroeid. Zoveel als er binnenshuis veranderd en vernieuwd is, zo herkenbaar is de voorzijde van de woning gebleven. Een voor het oog traditioneel, Hollands huis, uitgerust met de moderne bouwstandaard van nu.

Inmiddels meer dan 4 jaar geleden werd de zoektocht gestart. “Wensen en ideeën hadden we wel, maar dat vervolgens vertalen naar een technisch goed uitvoerbaar plan, dat was de uitdaging.”, vertelt William. “We hadden een select aantal partijen gesproken waarbij de proactieve communicatie van Sander, eigenaar van Gelderse Bouwmeesters, ons direct aansprak. Tijdens een inventarisatiegesprek liepen we direct samen een ronde door het huis. Zo’n praktische aanpak sprak ons wel aan. Sander kwam ter plekke ook met ideeën, niet alleen bouwtechnisch, maar ook creatief gezien. Zijn oog voor lijnen, raampartijen, lichtinval en het slim benutten van ruimtes heeft verrassend goed uitgepakt.”
Authentieke details

Anne: “Ik ben hier opgegroeid en dat maakt het huis voor ons speciaal. We wilden er alleen wel echt ons eigen huis van maken. We hebben een duidelijke keuze gemaakt in stijl, dat zie je dan ook wel terug. Iets wat er echt in moest was die houten balk in de keuken. Die komt daar heel mooi tot zijn recht.”

Extra slaapkamer

Aan de achterzijde van de woning is op de eerste etage een volledig nieuwe kamer gerealiseerd. Ook optisch is daar aan de buitenzijde van de woning een mooie opbouw voor ontworpen. De woonkamer en keuken zijn royale ruimtes geworden waar met het hele gezin comfortabel geleefd kan worden.Doordat we ook tijdens de bouw gemakkelijk samen met Sander konden bijsturen, wensen toevoegen of gemaakte keuzes iets bijstellen vonden we het een mooie tijd.

William was tijdens de bouwperiode voor zijn werk veel in het buitenland en weinig bereikbaar. “Dat bemoeilijkte de communicatie best wel eens. We moesten met de schaarse momenten die er waren op afstand elkaar zien te begrijpen. Tijdens deze periodes heeft Sander veel inschattingen zelf moeten maken, want hij begeleidde naast de bouw zelf ook het stucwerk, de elektra en het loodgieterswerk. Daarin hebben we hem vertrouwen gegeven en hij heeft ons heel zorgvuldig begeleid. Het mooie was dat ik soms na een maand van huis weer terugkwam en er dan weer enorme stappen gezet waren.”

Daglicht in de keuken

“Zo’n grote renovatie was voor ons ook nieuw. Doordat we ook tijdens de bouw gemakkelijk samen met Sander konden bijsturen, wensen toevoegen of gemaakte keuzes iets bijstellen vonden we het een mooie tijd. Nu we er ook echt wonen ervaren we het gemak er nog meer van. Kijk maar eens naar de grote raampartij in de eethoek van de keuken.”, noemt William. “De herkenbare aanblik van de woning is gebleven, maar elke leefruimte biedt ons hier nu veel woonplezier.”, sluit Anne af.

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan