aanbouw

Opheusden

|

functionaliteit en schoonheid

Bij levensloopbestendige woningaanpassingen denk je snel aan saai, standaard, grauw, grijs. Maar het kan ook anders – héél anders.


Jan en Bertha Pol uit Opheusden lieten achter hun woning een fraaie aanbouw plaatsen waar functionaliteit en architectonische schoonheid hand in hand gaan. De Gelderse Bouwmeesters uit Dodewaard waren de bedenkers van het plan. Jan raakt van enthousiasme niet uitgepraat over hun aanpak. ‘Ook voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen, zouden zij zoveel kunnen betekenen. Hij bewijst dat er meer mogelijk is dan mensen in eerste instantie denken.’ Jan raakte 24 jaar geleden levenslang invalide bij een auto-ongeluk en zit sindsdien in een rolstoel. Dat was best behelpen in een (verder prima) woning met deuren, drempels, smalle gangen, een badkamer boven en andere obstakels. De traplift naar de slaapkamer doet zijn werk, maar het bleef toch elke keer weer een gedoe om de klim naar boven en de afdaling naar beneden te maken.'Bij Gelderse
Bouwmeesters
had ik meteen
het juiste
gevoel'

Jan Pol

U zult allicht meerdere
offertes aanvragen


Dan zult u merken dat wij niet per se de allergoedkoopste zijn. Maar met een keuze voor Gelderse Bouwmeesters bent u wél verzekerd van een betrouwbare, eerlijke en sympathieke partner die uw belang voorop stelt voor een zorgeloos en vlekkeloos project en een perfect resultaat. Wilt u eens vrijblijvend kennis maken? Neem contact met ons op! Bel 0488 - 727 081 of e-mail ons.Over elk hoekje, plankje, hoe klein de aanpassing ook is, denken ze constructief en out-of-the-box met je mee.


Met het klimmen van de jaren groeide bij het echtpaar de wens om de begane grond levensloopbestendig in te richten. Daarvoor is budget beschikbaar vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Overleg met de gemeente over de te verrichten aanpassingen duurde al met al lang, vertelt Jan. Toen verschenen de Bouwmeesters op het toneel. Jan: ‘Over elk hoekje, plankje, hoe klein de aanpassing ook is, denkt hij constructief en out-of-the-box met je mee. Bij hem had ik meteen het juiste gevoel.’ In Opheusden realiseerden de Bouwmeester een negen bij vier meter grote aanbouw voor een slaap- en badkamer. Daarbij kozen ze voor een functionele doorbraak vanuit de keuken en elektrisch bedienbare schuifdeuren naar de slaap-en badkamer.

De bredere deuren leveren net dat beetje extra ruimte om royaal met de rolstoel te kunnen manoeuvreren. De badkamer is van alle gemakken voorzien waardoor Jan veel zelfstandiger is en ook de mantelzorg door zijn echtgenote makkelijker is geworden. Oog voor detail heeft Sander als geen ander; de smalle drain tegen de muur in de douche is zo vernuftig geplaatst dat de douchestoel stabiel op z’n plek blijft. Ook over de afwerking met antracietkleurige tegels en groen gesauste wanden zijn Jan en zijn vrouw erg te spreken. ‘Het is gewoon genieten als je vanuit de slaapkamer naar buiten kijkt’, zegt Bertha. Jan grapt: ‘Je zou Sander niet één, maar bij wijze van spreken honderd veren geven. Wat ik ook zo fijn vind: hij heeft elk onderdeel van het bouwtraject eerst keurig met omwonenden gecommuniceerd. En vaak heb je na oplevering nog wel wat te zeuren. Bij Sander hadden we geen opleverpunten, helemaal niks.’


Bron: Entree Magazine

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan