aanbouw

ommeren

|

rolstoeltoegankelijke aanbouw

Een leefomgeving zonder drempels en met ruimte voor speciale hulpmiddelen, zoals een tillift


Een jaren 30 woning renoveren is op zich al heel interessant werk. Het vraagt écht vakmanschap om een bijna honderd jaar oude woning op een respectvolle manier te moderniseren. Maar deze verbouwing van een jaren 30 huis was voor ons extra uitdagend. De klant vroeg ons namelijk de renovatie te combineren met een rolstoeltoegankelijke aanbouw. Het echtpaar heeft een dochtertje in een rolstoel, en met het ouder worden komt er een moment dat zij haar niet meer zonder hulp kunnen tillen. Dat vraagt om een leefomgeving zonder drempels en met ruimte voor speciale hulpmiddelen, zoals een tillift.


Grootse verbouwing en aanbouw jaren 30 woning

De basis was een vervallen vrijstaande jaren 30 woning, die helemaal gestript moest worden. Wij hebben het bestaande huis tot op het casco leeggemaakt en aan de zijkant op de begane grond uitgebouwd met een vleugel van maar liefst vijf bij twaalf meter. Deze uitbouw fungeert als zelfstandige invalidenwoning voor de dochter. De geheel gelijkvloerse en drempelloze aanbouw is natuurlijk voorzien van extra brede deuren en omvat ook een royale invalidenbadkamer met een vrijstaand bad en een tillift aan het plafond.Van de indeling tot de inrichting en decoratie hebben we samen gekozen voor een heel leuke stijl, speels, met warme kleuren voor het onderkomen van de dochter

Rolstoeltoegankelijk hoeft niet saai te zijn

Bij het creëren van een aangename woonomgeving voor een meisje in een rolstoel wil je natuurlijk geen klinische uitstraling. Het was mooi en dankbaar werk om samen met de ouders uit te zoeken hoe de ruimte het beste in te delen en het ook echt gezellig te maken. Van de indeling tot de inrichting en decoratie hebben we samen gekozen voor een heel leuke stijl, speels, met warme kleuren voor het onderkomen van de dochter.

Levensloopbestendig verbouwen

Als bouwonderneming met specialisme in renovatie en woningaanpassingen op maat krijgen wij vaak opdrachten waarbij we een bestaande jaren 30 woning (of een huis uit jaren 60, 70 of 80) levensloopbestendig mogen maken. Veel van de aanpassingen zijn daarbij vergelijkbaar met wat we hier hebben gerealiseerd. Al gaat het rolstoeltoegankelijk maken en het creëren van aangepast sanitair natuurlijk wel iets verder.

Jaren 30 woning compleet gerenoveerd

Vanzelfsprekend hebben we bij de verbouwing ook de ‘romp’ van deze jaren 30 woning geheel vernieuwd. Met onderhoudsarme betonnen vloeren, een nieuwe keuken, een luxe badkamer en een meer logische, moderne indeling van de ruimtes, met natuurlijk een logische verbinding met de rolstoelvriendelijke aanbouw. En tot slot hebben we dit jaren 30 huis met uitstekende isolatie en dubbel glas geheel verduurzaamd, zodat het gezin er de komende decennia niet alleen comfortabel maar ook energiezuinig kan leven.


Al met al een supermooie klus, die wij met veel plezier hebben uitgevoerd. En het resultaat? De foto’s spreken voor zich!

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan