Uitbouw

Opheusden

|

Veranda en woonkamer

Met de groei van het gezin een woning stap voor stap uitgebouwd


Onze opdrachtgevers, een ondernemer en zijn gezin, waren al jarenlang heel tevreden met hun woning. Ze willen hier graag blijven wonen, maar met de groei van het gezin werd hun bescheiden vrijstaande woning echt te krap. Daarom besloten ze in 2021 de bakstenen woning op de begane grond uit te bouwen met een mooie, moderne veranda en een ruime woonkamer.



Opnieuw uitgebouwd -
nu in verticale richting


Gelderse Bouwmeesters heeft deze verbouwing in overleg met architect Mijnt van Zeist gerealiseerd met mede het idee om de woning levensloopbestendig te maken. Dat wil zeggen dat we nu al alle voorbereidingen hebben getroffen om ooit een deel van de begane grond te verbouwen tot slaapkamer met eigen badkamer. De verbouwing verliep voorspoedig en iedereen was tevreden met het resultaat. Toch bleek het werk nog niet voltooid. Ruim een jaar later kwam er wederom gezinsuitbreiding, waardoor het huis toch te klein zou worden. Dus werd besloten het huis opnieuw uit te bouwen, dit keer in verticale richting. Er moest een hele verdieping bijkomen, bovenop de aanbouw. Door de goede ervaringen bij de eerdere verbouwing werd opnieuw de hulp ingeroepen van het team van Gelderse Bouwmeesters en architect Van Zeist. Gelukkig was de eerste uitbouw solide genoeg om er een verdieping bovenop te bouwen.

In overleg met de architect zijn we gekomen tot een ontwerp dat – ondanks de bouw in etappes – een fraaie eenheid uitstraalt. De bouw van de boven-verdieping gebeurde terwijl het gezins-leven beneden gewoon doordraaide.

Dit vereiste natuurlijk een extra respectvolle aanpak van onze vakmensen. Gelukkig is alles in goede harmonie verlopen. Gelderse Bouwmeesters was niet alleen verantwoordelijk voor de constructie met houtbouw, stucwerk, elektra en zonnepanelen, we hebben ook grote delen van de inrichting verzorgd. Zoals de keuken beneden, de nieuwe badkamer en de houten vloeren. Waarbij we natuurlijk voor bepaalde technische onderdelen gebruik hebben gemaakt van professionele partners.





Authentieke metselwerk
in zicht gebleven


Het eindresultaat mag er zijn! Aan de buitenzijde kun je nog wel zien wat de oorspronkelijke woning is geweest, omdat daar het authentieke metselwerk in het zicht gebleven is. Een rand bakstenen rondom het nieuwe gedeelte zorg daarbij voor een bepaalde visuele verbinding. In overleg met de klant is verder gekozen voor fraaie details, waaronder de kozijnen en plinten in onderhoudsarm Belgisch hardsteen, en een zware kwaliteit houten kozijnen. Alles straalt kwaliteit uit, zonder protserig te zijn.






Tevreden over een vloeiend proces


Terugkijkend is de klant niet alleen zeer tevreden over het eindresultaat, maar vooral ook over het proces, dat zeer vloeiend is verlopen. Dat is overigens mede te danken aan de heldere wensen van de klant zelf, die heel goed duidelijk kon maken welk resultaat hem voor ogen stond. Ook hier werd zonneklaar duidelijk: goede communicatie is de sleutel tot een succesvol project.

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan