Verbouwing woning

Ingen

|

Doorsneewoning krijgt villa-allure

Een zee van ruimte en een grote bak licht


Het eerste wat opvalt in de nieuwe, royaal bemeten woonkamer is het licht. Het lijkt van alle kanten te komen, maar is vooral afkomstig van de ‘lichtstraat’ in het dak. Dit verbouwingsproject in Ingen is een prachtig voorbeeld van hoe je een gewone twee-onder-een-kap woning een villa-achtige uitstraling kunt geven met een robuuste aanbouw, een interne herstructurering en een nieuwe keuken en badkamer.
Een naadloze uitbreiding van de woning met een prachtige nieuwe keuken, ruime woonvertrekken en een lichte woonkamer.

De verbouwing

Dit was overigens een omvangrijk project, omdat we niet alleen een met palen gefundeerde uitbouw met dakramen hebben geplaatst, maar ook een draagmuur hebben verwijderd om extra ruimte te scheppen. De woonvertrekken op de begane grond hebben de vorm van een langgerekte U, met aan de straatkant een gloednieuwe keuken, in het smallere middendeel ruimte voor spelen en aan de rustige achterzijde een zitkamer.

De uitbouw als een natuurlijk geheel

Met zijn grote glazen schuifpui naar het terras en de tuin krijgt de woonkamer er zeker in de warmere seizoenen heel veel leefruimte bij. En als kers op de taart hebben we boven onder de kap nog een nieuwe badkamer gecreëerd, in dezelfde lichte natuurlijke kleuren als op de begane grond.


Bij deze verbouwing hebben we speciaal ons best gedaan om de indruk te wekken dat de uitbouw integraal onderdeel is van de woning. Door gebruik te maken van identieke bakstenen als de oorspronkelijke woning voelt de aanbouw heel natuurlijk. Alsof het nooit anders geweest is.

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan