Woningrenovatie

Opheusden

|

PRachtige uitdaging

Draagmuur verwijderd voor grote eetkamer en keuken


De grootste uitdaging bij de verbouwing van deze ruime, landelijke woning was het verwijderen van een draagmuur. Gelderse Bouwmeesters heeft de benedenverdieping compleet opnieuw ingedeeld, gerenoveerd en aangepast aan de wensen van de bewoners.

Doorgang met een dikke eiken balk

Om meer lichtinval te creëren, hebben we enkele muren verwijderd. Dat vereist de nodige bouwkundige expertise. Zo moesten we een stuk draagmuur verwijderen om een doorgang naar de keuken te creëren. We hebben deze vervangen door een doorgang met een dikke oudeiken balk, die de draagfunctie overneemt. Na het verwijderen van de muur konden we de vloer van de keuken naar de eetkamer aan één stuk doorleggen met grote, robuuste plavuizen. Zo valt het niet meer op dat een draagmuur is verwijderd en vormen keuken en eetkamer één geheel.

Keuken plaatsen


In de bijkeuken zijn mooie ruime opbergkasten getimmerd, waarin ook plaats was voor wasmachine en droger. De nieuwe keuken - met sfeervolle haard - en kookeiland geplaatst. Een oud eiken schuifdeur maakt het landelijke en stoere plaatje helemaal af. Door de keuze voor landelijke materialen en de afwerking met rustige, op elkaar afgestemde tinten, oogt het geheel erg warm en sfeervol.

Benieuwd wat uw project zou kosten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan